Over Alex de Vries

Alex de Vries is tekstredacteur van Theatergroep Lute-Mous

AdVlonden(web)

Alex de Vries (1957) was in 1979 mede-oprichter van het tijdschrift Metropolis M. Van 1984 tot 1989 werkte De Vries in het Shaffy Theater in Amsterdam. Nadien werkte hij bij de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en was van 1997 tot 2011 directeur van de kunstacademie in ’s‑Hertogenbosch. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandig auteur, adviseur en curator in het bureau Stern / Den Hartog & De Vries in Den Haag.

Met zijn compagnon, grafisch ontwerper Jan Willem den Hartog, beheert hij uitgeverij De Zwaluw en de presentatieruimte de Zwaluwkamer. De Vries werkt ook regelmatig als auteur en redacteur voor opdrachtgevers als Museum de Pont, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Van Bommel Van Dam en het Centraal Museum.

Hij is voorzitter van de Adviesraad van het tijdschrift Boekman, voorzitter van de adviescommissie Kunsten van de provincie Noord-Brabant, lid van de commissie beeldende kunst en erfgoed van het mondriaan Fonds, lid van de commissie Nieuwe Festivals van het Fonds voor de Podiumkunsten, lid van de Raad van Toezicht van BAK – basis voor actuele kunst, bestuurslid van de Stichting van de Toekomst 1986 van danser en choreograaf Truus Bronkhorst, bestuurslid van Stichting Room with a View van kunstenaar Dries Verhoeven en commissaris van de Raad van Toezicht van Stichting Sandra Lange.

Stern / Den Hartog & De Vries
www.sternsite.nl

Zwaluwkamer
www.zwaluwkamer.nl