Een goed kind

De voorstelling ‘Een goed kind’ kan helaas vooralsnog geen doorgang vinden, omdat een van de spelers niet langer beschikbaar is. Theatergroep Lute-Mous zoekt naar mogelijkheden om op termijn de voorstelling in een andere samenstelling alsnog te presenteren.

LM AFF Goed kind 04

De eerste voorstelling van Theatergroep Lute-Mous is ‘Een goed kind’. Aan de basis van deze voorstelling ligt de roman ‘So the wind won’t blow it all away’ uit 1982 van Richard Brautigan (1935-1984). Hierin gaat een man terug naar een gebeurtenis in zijn jeugd. Hij vertelt met een omtrekkende beweging hoe zijn toekomst hem ontnomen werd. Het verhaal is zwart maar de toon waarop het wordt verteld, is lichtvoetig en bij momenten hilarisch.

Trudie Lute bewerkte deze roman tot een voorstelling. Drie spelers vertellen het verhaal van Richard Brautigan als een waargebeurde geschiedenis waar zij zelf bij betrokken waren. Zij verplaatsen zich in de drieƫnveertig jarige hoofdpersoon Jack, zijn jeugdversie Witje en zijn zus June. In een Kwik, Kwek en Kwak structuur reconstrueren zij het verhaal van een verloren jeugd. Tegelijkertijd reflecteren zij als verteller op het boek, geven er commentaar op en lichten het toe. Hun zoektocht naar de ware toedracht van het verhaal ondersteunen zij met beeldprojecties. Hierdoor ontstaat een vertelvorm die dynamisch en actueel is.

Scenario en regie
Trudie Lute
Naar het boek van
Richard Brautigan

De voorstelling komt uit in juni 2014